Productcategorieën

Neem contact op

My Cart
0.00
Meethulp

Weet je niet zeker welk formaat halsband of riem je moet hebben? Hopelijk helpt deze uitleg je verder.

De halsbanden zijn gemaakt van soepel leer, waardoor ze zacht en comfortabel dragen voor je trouwe viervoeter. Hier is alleen wel het juiste formaat erg belangrijk bij. Te strak is niet fijn, maar de halsband moet ook niet bij een klein rukje over de oren schieten!

 

Meten is weten

 

Het klinkt eigenlijk heel stom, maar zo is het nu eenmaal. Het kan best zijn dat je een hond hebt die qua maat en gewicht eigenlijk in de categorie “S” thuis hoort, maar die een smalle hals heeft van het formaat “XS” of misschien wel een gespierde hals met de maat “M”.

Meet de hals van je hond op met een touwtje. Dit doe je op het breedste punt van de hals, waar de halsband gedragen zal worden. Meet altijd iets ruimer. De halsband moet aangesloten zitten, maar niet te strak. Een handige tip hiervoor is dat je 2 vingers tussen de hals en de halsband moet kunnen steken.

Ook bij de riem is het formaat belangrijk, maar ook de persoonlijke voorkeur en waar je aan het wandelen bent. Houdt er rekening mee dat de riem niet te lang is. Het is niet de bedoeling dat deze over de grond sleept.

Als je echt niet weet welk formaat je fijner vindt dan adviseer ik om twee stukjes touw af te knippen op de verschillende maten. Houdt de ene kant in je hand en maak de andere kant vast aan de halsband van je hond. Je merkt dan snel genoeg welke lengte fijn is.

Klik op het formaat om naar de halsbanden of riemen met deze maat te gaan.

Halsbanden

Meet op het breedste punt de hals goed op en meet 2 vingers extra.

Halsband lengte 20-28 cm – breedte 1,6 cm

Voorbeelden: Chihuahua, Malteser, Papillon, Dwergtekkel, Dwergpinscher, Yorkshire Terriër en Chinese Naakthond.


Halsband lengte 28-38 cm – breedte 2 cm

Voorbeelden: Jack Russel Terriër, Tekkel, Franse Bulldog, Cavalier King Charles Spaniël, Shiba Inu, Cocker Spaniël, West Highland White Terriër, Dwergschnauzer en Whippet.


Halsband lengte 38-48 cm – breedte 2,5 cm

Voorbeelden: Beagle, Cocker Spaniël, Schnauzer, Viszla, Dalmatiër, Basset, Golden Retriever, Bordercollie, Engelse Bulldog en Siberische Husky.

 

Riemen

Verkrijgbaar in 2 formaten

lengte 125 cm – breedte 1,6 cm

Deze riem is met zijn korte formaat perfect voor kleine hondjes of stadswandelingen. Voor drukke straten is deze riem veiliger, omdat je hond zo altijd dicht bij je is. Deze riem is 1,6 centimeter breed. Wat vanwege het gewicht vooral voor kleine hondjes fijner is.


lengte 150 cm – breedte 2 cm

Deze riem is met zijn langere formaat handig voor wandelingen waar je hond wat losser naast je mag lopen. Perfect voor middenmaatjes en grotere honden. Vind je een iets langere riem fijner? Dan zal ook je kleinere hond niet klagen!

 


Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping