Productcategorieƫn

Neem contact op

My Cart
0.00
Verzorgen halsbanden en riemen

LEER

Leer is een sterk en duurzaam materiaal, maar een goede verzorging is hierbij erg belangrijk. Net als leren schoenen, banken of jassen moeten de hondenhalsbanden en hondenriemen af en toe schoon gemaakt en ingevet worden.

Merk je dat er kleine vlekjes op de riem of halsband zitten zoals modder? Deze poets je makkelijk weg met een heel licht vochtige doek. Vaak is alleen water voldoende, maar anders kan er een milde zeep worden gebruikt. Let wel op dat de doek goed uitgewrongen is, leer is niet zo gek op water!

Om de perfecte soepelheid van het leer te behouden is het belangrijk om de producten eens in de zoveel tijd in te vetten. Hiermee bescherm je je leren riem of halsband tegen vuil en weersomstandigheden. Het kan dan beter tegen eventueel vocht of zelfs bevriezing. Het vuil zal op de het leer blijven liggen en er niet indringen. Je kunt hiervoor een blank leervet gebruiken zoals bijvoorbeeld bijenwas.

Is je product vuil geworden? Meng dan water met een scheut azijn. Maak het leer met een zachte doek en dit mengsel schoon en maak daarna goed droog. Geef je product daarna een likje leervet als verzorging.

Probeer een schoonmaak- of verzorgingsmiddel eerst op een onzichtbaar plekje uit. Zoals de binnenkant van de riem.

woefeltje hey dog pinky dinky hondenriem riem
woefeltje hey dog sweet mint hondenriem riem
woefeltje hey dog minty dots hondenhalsband

MESSING

De haken, gespen en ringen zijn gemaakt van massief, glanzend messing. Na verloop van tijd zal de glans afnemen. Dit is een normale reactie op de lucht, zout water, vuiligheid, huidvetten, etc. Net zoals goud, zilver en andere metalen zal het materiaal zijn glans verliezen en soms zelfs licht verkleuren.

Je kunt het messing weer mooi shiny maken door het te poetsen met een glansdoek of pasta speciaal voor messing. Meestal zijn de producten die geschikt zijn voor koper ook geschikt voor messing. Lees wel even goed de verpakking van het glansproduct na!Heb jij je al aangemeld voor de nieuwsbrief?

Atijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, nieuwtjes en blogberichten

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping